Coaching: inzicht in wat je tegenhoudt

Ina kloosterboer

Ben je vastgelopen in je werk? Wil je verder, maar weet je niet hoe? Maak je deel uit van een familiebedrijf en lukt het niet om er je eigen draai aan te geven? Binnen een paar gesprekken met Ina begrijp je wat je tegenhoudt. Je krijgt inzicht in wat er gebeurt en hoe je weer verder kunt.

CentrumIK_PR_RonnieZeemering_web-3

Coaching van volwassenen

Dat is precies wat ik wil!

Er kunnen allerlei redenen zijn om een coachgesprek aan te vragen. Om het overzichtelijk te houden, zie je het coachen hieronder in 3 groepen verdeeld. Het kan best zijn dat jouw vraag niet precies in een van die groepen past. Alsnog kun je dan gerust Ina bellen voor een coachgesprek: 06-52357001.

Persoonlijke ontwikkeling

Vraag je je regelmatig af of er méér in het leven is dan dit? Waar je staat en wat je drijft? Of ben je eigenlijk niet gelukkig met de manier waarop je leven is ingericht?

Ina Kloosterboer wordt blij van dit soort vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Want al kun je er nachtenlang van wakker liggen, de oplossing is dichtbij! In een aantal gesprekken gaat Ina samen met jou op zoek naar de oorzaak en de gevolgen van je vraag. Wat speelt er precies? Waar komt je vraag vandaan en waarom vind je hem zo lastig? Wat zijn je talenten? En vooral: wat houdt je tegen?

Als je inzicht hebt in de vragen en antwoorden, kun je aan de slag met een helder plan om verder te kunnen. Wat ga je doen? In welke richting ligt je toekomst en hoe werk je daar naartoe?


Loopbaan-coaching

Jonge mensen hebben vaak vragen over hun studie. Als ze er eenmaal mee begonnen zijn, weten ze ineens niet meer zo zeker of die studie wel bij hen past. Hebben ze hem net afgerond, zien ze het soms niet zitten voor om het werkveld in te stappen.

Ook ervaren professionals die tijdens hun loopbaan al diverse stappen hebben gezet, lopen regelmatig vast. Ze hebben behoefte aan een nieuwe stap en twijfelen aan hun mogelijkheden. Of ze moeten tijdens een reorganisatie een andere plek kiezen, en vinden dat lastig. Een grote ontwikkeling of cultuuromslag kan erg onveilig voelen. Loopbaanvragen zijn heel breed, zelfs als je denkt dat je maar één vraag hebt. Daarom houdt Ina een open blik. Tijdens het gesprek kijkt ze in gedachten af en toe in haar toolkit, om te zien welke vraag ze kan stellen om jou verder te helpen. Daardoor kun jij je ontspannen en je vrij voelen om alles te vragen en zeggen wat er in je opkomt. En dan ben je des te sneller bij het antwoord dat je zoekt.

Ik heb een loopbaanvraag

Stress & burn-out

Heb je last van stress of zit je in een burn-out? Of hang je daar tegenaan? Dan is het voornaamste dat je eerst tot rust komt. “De emmer leeg maken”, noemt Ina dat. Ze gaat met je aan het werk om te voorkomen dat die emmer niet overstroomt. En als dat gelukt is, om ervoor te zorgen dat hij nooit meer zo vol raakt.

Praten, bewegen en slapen. Dat zijn de ingrediënten voor de eerste paar weken. Pas daarna komt het andere werk. Afhankelijk van jouw klachten en vragen gaan we met verschillende dingen aan de slag:

  • Praten

    Je kunt alles met Ina bespreken. Dat is belangrijk om je emmer wat leger te maken. Wat is er allemaal gebeurd? Waar zit je mee en welke gevoelens zitten je dwars? Vertel het maar, gooi het er maar uit. Ina oordeelt niet. Ze luistert en geeft je alle ruimte.

  • Bewegen

    Vooral wandelen in de frisse buitenlucht is een geweldige manier om aan een gezond lichaam en een gezonde geest te werken. Het maakt niet uit wat voor weer het is (voor sommige mensen is het zelfs wel lekker als het koud en stormachtig is). We houden het bewust op bewegen met een lage intensiteit. Zouden we meteen voor de marathon gaan, dan zou je geen rust ervaren. Je zou die prestatiedrang gewoon omzetten in het hardlopen. Gewoon wandelen is dus voldoende. Of je daarbij praat of niet, mag je ook helemaal zelf bepalen.

  • Slapen

    Veel mensen die kampen met stress of burn-out, hebben een slechte nachtrust. Al zijn ze nog zo moe en lusteloos, slapen is een drama. Terwijl je tijdens het slapen je hersenen ontlaadt. Daarom is dit iets waar we naar kijken. We nemen de slaaphygiëne door, zoals dat heet, zodat je zo snel mogelijk weer een goede nachtrust krijgt. Eventueel raadplegen we daarbij je huisarts.

  • Voeding

    Goede voeding draagt enorm bij aan je gezondheid. Andersom kan verkeerde voeding je letterlijk ziek maken. Daarom kan het goed zijn om naar je eetpatroon te kijken. Eventueel in samenwerking met een diëtist.

  • Gesprekken

    Zodra je wat meer rust ervaart, wordt het tijd om op zoek te gaan naar de bron van de stress of burn-out. Ergens is er een trigger geweest of heb je een trigger in jezelf waardoor je de beste wilt zijn of jezelf kwijtraakt. Daar gaan we naar op zoek. Dat is de mooiste zoektocht die er bestaat! Als je die trigger vindt, is de kans dat je ooit opnieuw burn-out krijgt, minimaal. 
Je bloeit weer helemaal op. Mocht je een terugval krijgen, dan is het een kleine. Je wordt weer eigenaar van je leven en kunt beter aangeven wat je nodig hebt in de verbinding met de ander.