Over ons

Wie zijn nou de professionals die bij Centrum IK werken? Wie krijg je tegenover je als je een gesprek aanvraagt?

Op deze pagina maak je kennis met Anita Leutscher en Ina Kloosterboer. Wil je weten welke diensten ze precies aanbieden? Kijk dan hier.

Dit is Anita Leutscher

Anita is een betrokken hulpverlener. Ze is direct, snel en zorgzaam. En ze houdt niet van stilzitten. Daarom maakt ze graag gebruik van allerlei creatieve werkvormen, die ook jou letterlijk in beweging brengen. Dat betekent dat je niet meteen de diepte induikt. Anita neemt je op een creatieve manier mee in het gesprek. Ze is duidelijk, gebruikt geen moeilijke woorden en houdt zich aan haar woord. Altijd.

Anita werkt al jaren in de geestelijke gezondheidszorg. Naast haar werk bij Centrum IK heeft ze nog steeds een baan op de afdeling psychiatrie van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP).

CentrumIK_PR_RonnieZeemering_web-14
CentrumIK_PR_RonnieZeemering_web-24

“Ik probeer de knoop die rondom mensen ontstaat, uit de war te halen. Daarna kunnen we bekijken hoe ze weer op eigen benen kunnen staan. Soms krijgen ze daarbij blijvend ondersteuning. Mijn doel is dat ze weer eigenaar worden van hun eigen leven.”

Vastlopen in de maatschappij

In haar werk in de geestelijke gezondheidszorg kwam Anita steeds vaker mensen tegen, die vastliepen in de maatschappij die steeds ingewikkelder wordt. Vanuit haar betrokkenheid heeft ze zich verdiept in hindernissen die een normaal leven in de weg staan.

Autisme en adoptie

Voorbeelden van zulke hindernissen zijn autisme en adoptie. Mensen met autisme en mensen die geadopteerd zijn, kunnen tegen allerlei problemen aanlopen. In relaties met anderen, hun familie en zichzelf. Maar deze mensen hebben vaak een partner, voor wie het allemaal ook niet eenvoudig is. Daarom biedt Anita ook relatietherapie aan voor stellen die met deze problemen te maken hebben. Anita is een specialist op het gebied van autisme en adoptie.

Wie kunnen bij Anita Leutscher terecht?

Anita is er voor volwassenen van 18+

  • bij wie een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is vastgesteld.
  • bij wie adoptie een rol speelt in het leven.
  • die vragen hebben over systeem, gezin en relatie

Wat is eigenlijk een systeem?

Ieder mens maakt deel uit van een systeem. De mensen om je heen vormen dat systeem: het gezin waarin je opgroeit, je collega’s op het werk, je vrienden, sportvereniging en/of de kerk. Een systeemtherapeut kijkt niet alleen naar jou als je met een probleem worstelt, maar ook naar dat systeem waarvan je een onderdeel bent.

Wat doet een systeemtherapeut?

Een systeemtherapeut werkt onder andere met opstellingen. Dat is een manier om je systeem in beeld te brengen. Anita doet dat natuurlijk helemaal op haar eigen manier. Zo kan ze de koffiekopjes waaruit je net zat te drinken, gebruiken om je systeem uit te beelden. Ook de lepeltjes, de suikerpot en het melkkannetje komen erbij.

“We hebben nog veel meer materialen om mee te werken. Zoals een stuk touw. Daar kun je zoveel mee doen. Of stiften. Hoe dan ook gaan we dingen doen. Ik laat mensen meebewegen in de dingen die er gebeuren. Daarom heb ik veel ruimte nodig.”

Maak een afspraak met Anita

Dit is Ina Kloosterboer

Ina Kloosterboer kan zich verplaatsen in anderen. Ze is begripvol en betrokken. Ze is opgeleid als coach en kan goed luisteren. En terwijl jij zit te vertellen, ziet ze ook van alles. En daar confronteert ze je direct mee.

CentrumIK_PR_RonnieZeemering_web-21
CentrumIK_PR_RonnieZeemering_web-12

“Aandacht, vertrouwen en verbinding zijn belangrijk voor mij. Ik oordeel niet. Je mag zijn wie je bent. Dus welke vraag je ook hebt, waar je ook tegenaan loopt en wie je ook bent, bij mij kun je vrijuit praten.”

Vastlopen in de maatschappij

Ina neemt haar vak serieus. Daarom is ze aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCOaches), De VitaliteitsGroep en Gort Coaching. Om scherp te blijven en zich steeds verder te ontwikkelen, volgt ze gerichte coachopleidingen en workshops, en doet ze regelmatig aan intervisie. Ze werkt graag met mensen die specifieke klachten hebben. En krijgt ze een vraag van mensen die op zoek zijn naar een loopbaancoach en persoonlijke groei? Dan doet ze een dansje van plezier. Haar aanpak is persoonlijk. Jouw wensen staan centraal. Ina gebruikt normale woorden, legt duidelijk uit wat er gebeurt en houdt zich altijd aan de gemaakte afspraken. Ze werkt graag samen met professionals die openstaan voor resultaat.

CentrumIK_PR_RonnieZeemering_web-28

Coaching van volwassenen

Ina Kloosterboer coacht veel mensen die

  • vastlopen in hun studie of werk
  • werkzaam zijn in het midden- en kleinbedrijf (MKB)
  • behoefte hebben aan persoonlijke ontwikkeling
  • last hebben van stress of burn-out
  • onderdeel zijn van een familiebedrijf